icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Victorii pentru UTA U18 și U17 în Liga Elitelor

07 mar 2024

Victorii pentru UTA U18 și U17 în Liga Elitelor

Juniorii mari ai Academiei UTA și cei sub 17 ani au câștigat cele două partide programate ieri în Liga de Tineret, respectiv Liga Elitelor U17. 

Trupa lui Ciubăncan și Botiș a avut meci ușor cu Banatul Timișoara pe ”Motorul”, pe care i-a învins cu 8-0. Ucraineanul Kyrychenko a reușit un ”hat-trick”, celalalte goluri fiind înscrise de Vâlcu, Curtuiuș, Popa, Tolcea și Bărbat. Arădenii au început partida cu Neag, Popa, Tolcea, Kyrychenko, Curtuiuș, Vâlcu, Hodoșan, Maghiar, Hara, Purdescu, Joldea. Pe parcurs au mai jucat Cutean, Ancateu, Bărbat, Corchiș și Berar. În urma acestui rezultat, echipa a ajuns pe locul 3 în Play-Out-ul Ligii de Tineret, având un joc în plus disputat. Etapa viitoare, roș-albii primesc vizita echipei Sepsi OSK, ocupanta locului secund.

În celălalt meci, UTA U17 s-a impus cu 6-0 în fața Universității Cluj. Meciul a fost tranșat încă de la pauză, când formația lui Bogoșel și Petcuț conducea deja cu 4-0. Stanciu și Indreica au înscris câte un gol, în schimb ce Calotă și Țăroi au punctat de două ori fiecare. Primul unsprezece a fost alcătuit din Roșu - Felea, Indreica, Groza, Ștef, Rusu, Șiclovan, Ilie, Țăroi, Calotă, Dragoș. În repriza secundă, antrenorii au apelat și la Stanciu, Crainic, Baba, Ene și Huc. De menționat că acesta din urmă s-a accidentat și echipa a jucat în inferioritate numerică din minutul 70. UTA se află în acest moment pe locul secund, cu 33 de puncte, urmată de Csikszereda cu 31 de puncte, echipă care urmează să joace în deplasare la CFR Cluj. Etapa viitoare, arădenii joacă tot acasă, când pe ”Motorul” sosește Ripensia Timișoara, ocupanta penultimului loc. Până la următorul meci din Liga Elitelor, juniorii U17 joacă duminică în deplasare la Kids Brașov în faza semifinală a grupelor Cupei Elitelor U17.

 

foto: Costel Șerban