icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Semifinala începe bine! UTA U17 – FCSB U17 4-1

24 mai 2021

Semifinala începe bine! UTA U17 – FCSB U17 4-1

Arena ”Motorul” a găzduit, astăzi, manșa tur a semifinalei Ligii Elitelor U17 dintre UTA și FCSB. Băieții lui Dinu Donca, Adrian Ungur și Ștefan Boroș au fost oferit o reprezentație trepidantă în fața FCSB-ului, cu un final în forță ce poate fi decisiv pentru calificarea în ultimul act.

Tinerii roș-albi au început bine și au deschis scorul în minutul 8, când Mihai a trimis în plasă din fața careului mic o lovitură de colț de pe dreapta, 1-0. Actul întâi s-a terminat însă la egalitate, bucureștenii au egalat prin Fulga, 1-1, dintr-un penalty mai mult decât ușor acordat (38). A fost singura dată când Blaga a putut fi învins de elevii lui Dacian Nastai, în rest portarul utist a fost în zi mare.

Actul doi a adus desprinderea, apoi și descătușarea. Mai întâi, Pop a înscris direct din corner, mingea cu efect l-a suprins pe goalkeeperul bucureștean și s-a dus în plasă, 2-1 (54). Mai departe, dintr-un careu aglomerat, mingea a ajung la Șerengău, aflat undeva la 9 metri stânga, mijlocașul și-a ținut mintea limpede și a trimis, la colțul lung, 3-1 (74). Concluzia meciului a scris-o Codrea, precis din lovitură de pedeapsă, 4-1 (84).

”O victorie foarte frumoasă și importantă pentru noi. Am terminat campionatul fără să lăsăm cea mai bună impresie, ne-am calificat în ultimele 10 minute, dar știam că nu aceea e fața noastră adevărată. Azi am excelat din toate punctele de vedere, și ca unitate, și ca determinare, și ca ambiție. Felicit băieții, îmi scot pălăria în fața lor. Nu credea nimeni în acest scor la început. Țin să le mulțumesc lor, conducerii, colegilor de la Academie care ne-au susținut. Trebuie să rămânem concentrați, îi ținem cu picioarele pe pământ, ar fi păcat să nu profităm de acest rezultat”, a spus Dinu Donca.

Returul se dispută pe 29 mai.

UTA: Blaga – Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea – Pop (87 Lingurar), Șerengău, Bulza, Popa (75 Bokse) – Mihai, Nagy (66 Pașcalău).

FCSB: Ganea – Mitroi, Petruț, Șuteu, Corniciuc (15 Stavrositu) – Horșia, Sajin  Trifu (66 Pintilie), Vătui (66 Kecskes) – Fulga, Toma.

Arbitri: Mircea Salomir – George Suciu, Csaba Antal (toți din județul Cluj).