icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Liga Elitelor / Două victorii din trei pentru Academia UTA

03 apr 2022

Liga Elitelor / Două victorii din trei pentru Academia UTA

PLAY-OUT U19 / UTA - Poli Timișoara 3-0 (2-0)

Astăzi, pe „Motorul“, de la ora 12, s-a disputat derby-ul din play-out-ul Ligii Elitelor U19, dintre UTA și Poli. În prima jumătate de oră s-a dus o luptă surdă între cele două careuri, cu rare ocazii de poartă. În minutul 39 Cibi profită de nesiguranța apărării poliste și înscrie, asta după ce, în aceeași fază, atât el cât și Mercioiu nu au reușit să bage mingea în ațe. La un corner pentru timișoreni Roșca scoate de la rădăcina barei și menține avantajul pentru UTA. Pe final de repriză Cibi recuperează o minge la mijlocul terenului, îl deschide pe Popa pe stânga, care centrează perfect în careu pentru capul lui Mercioiu, 2-0.

La startul reprizei a doua Poli a ratat înscrierea unui gol, șutul din lovitură liberă lovind transversala. În minutul 70, Pop pătrunde pe dreapta, centrează pe jos în careul mic, iar Mihai reia din alunecare pentru 3-0.

UTA: Roșca, Manoilă, Roșu, Bokșe, Sarkozi, Cibi, Mihai, Pop, Bulza, Popa, Mercioiu.
Au mai jucat: Iurasciuc, Ronai, Hrincescu, Andreaș.
Rezerve: Popescu, Kiss.
Au marcat: Cibi (39), Mercioiu (45), Mihai (70).
Antrenori: Sandu Gaica și Adi Ungur.

PLAY-OFF U17 / UTA - Universitatea Cluj 1-4 (0-0)

UTA a primit astăzi, de la ora 14, vizita ocupantei de pe locul unu în play-off-ul Ligii Elitelor U17, Universitatea Cluj. Se anunța o partidă dificilă, mai ales că juniorii Academiei UTA nu au mai simțit gustul victoriei de șase etape. Cu ajutorul intervențiilor lui Popescu, arădenii au rezistat presiunii oaspeților doar o repriză. În partea a doua, după minutul 60, clujenii au marcat de patru ori pe „Motorul“. Pe final de meci, în urma unui contraatac, Nica (foto) scapă și-l execută pe portarul advers cu un șut puternic din marginea careului.

UTA: Popescu, Mara, Purdescu, Joldea, Mitu, Nica, Buză, Blaga, Bădău, Ristin, Morar.
Au mai jucat: Covaci, Călin, Caia, Petriko.
A marcat: Nica (89).
Antrenori: Marius Ciubăncan și Sorin Botiș.

PLAY-OUT U16 / Viitorul Cluj - UTA 0-1 (0-1)

UTA U16 au avut meci la Viitorul Cluj, contând pentru etapa a 7-a din Seria a 4-a a play-out-ului Ligii Elitelor. Nici ocupanta locului doi nu le-a pus probleme juniorilor Academiei UTA, astfel că au ajuns în această fază a competiției la șapte victorii consecutive . Unicul gol a fost marcat de Bușu, pe un contraatac, din pasa lui Olăroiu.

UTA: Egeto, Maghiar, Mocriș, Mercea, Roman, Funkenhauzer, Olăroiu, Aslău, Neaga, Curtuiuș, Bușu.
Au mai jucat: Roșu, Bercea, Pârvănescu, Grigoraș.
A marcat: Bușu (3).
Antrenori: Sorin Botiș și Sebastian Huțan.