icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Cristian Păcurar și Ștefan Boroș despre noua stagiune a Academiei UTA

25 aug 2022

Cristian Păcurar și Ștefan Boroș despre noua stagiune a Academiei UTA

Cristian Păcurar și Ștefan Boroș au vorbit astăzi despre noua stagiune a Academiei UTA.

Cristian Păcurar:

Șapte puncte din nouă în prima etapă, puteau fi chiar nouă cu puțin mai multă atenție.

Sunt mai puțin importante punctele la Academie, ci evoluția jucătorilor. Am văzut evoluțiile celor de la U18 și U17 care au jucat la Arad, pentru că U16 a evoluat în deplasare, acest lucru îl vom regla în timp, vom încerca să fim prezenți și în deplasare. Am văzut un U18 foarte bine motivat, cu jucători care își doresc. N-aș vrea să vorbesc atât de mult de scor, cât de individual fiecare. Cei care au venit de la prima echipă au încercat să joace ceea ce Sandu Gaica le cere prin structura de joc trasată de Ilie Poenaru. Adversarul a fost mai accesibil, iar în proporție de 80% aceste cerințe au fost respectate. Evoluția lor a fost în jurul notei de 7-8, atât cei de la prima echipă, cât și juniorii.

La U17 suntem pe drumul bun, pentru că trebuie să reamintesc și să spun din capul locului, pentru că lumea nu știe. Acum patru ani toată grupa a plecat, încercăm să o revigorăm din temelii, s-au rulat peste 150 de jucători care au venit și plecat. Am văzut o echipă ok, sunt multe lucruri de pus la puncte, știm și noi și antrenorii asta. Mi-au plăcut doi jucători, evit însă să le dau numele. Important este că suntem pe un drum bun vis-a-vis de joc.

Cu un început bun, care sunt așteptările pentru restul sezonului?

La U16, să încep cu ei, jucătorii cei mai buni au fost redirecționați către Liga 3, pentru că asta urmărim. Trebuie un timp pentru a regla puțin lucrurile, pentru că din două echipe s-a făcut una, din UTA și Atletico Arad. Ca individual, sper ca și aici să avem jucători care să progreseze o dată cu această fuziune, iar la nivel colectiv să apară, după un timp, o coeziune în joc.

U17 este punct fix, deorece acolo nu se vor plimba jucătorii ca și la U18, aici vor rămâne pe loc toți jucătorii. Să vedem cu ce putem să mai completăm până pe data de 5 septembrie. Prin aducerea lui Marius Ciubăncan alături de Sorin Botiș, am făcut un lucru foarte bun, este un antrenor bun, preocupat și foarte pasionat.

La U18 este puțin mai complicat, pentru că sunt foarte lucruri de moment. Foarte mulți jucători aflați în circuitul primei echipe pot prinde lotul acolo și nu ne pot ajuta în unele etape la Liga de Tineret. În funcție de asta, antrenorii grupei mari trebuie să găsească cele mai bune soluții.

Avem un obiectiv al Academiei să avem play-off-ul în față la toate cele trei grupe, dar cel mai complicat este la U18 pentru că în permanență jucători noi. Sperăm să menținem linia, de a avea rezultate, dar în primul și primul rând de a avea jucători pentru prima echipă. Anul acesta, Pop Rareș trebuie să concretizeze la prima echipă, dat fiind faptul că și Miculescu a plecat. Sper ca el să fie format pentru sezonul următor când sper să fie titular de drept.

Apropo de jucătorii care vin de la prima echipă, Pătlăgică, Maxim, Cibi, Pop, cum s-au comportat la Liga de Tineret?

Din punct de vedere al atitudinii, foarte bine. Motivați, cu dragul de a confirma, de a juca, de a progresa, sunt mulțumit. Când nu vor concretiza sau nu vor juca bine, o voi spune, dar de data aceasta toți s-au comportat exemplar.

 

Ștefan Boroș:

Ce așteptări sunt pentru etapa din weekend?

În primul rând ne concentrăm pe evoluția jucătorilor, ne așteptăm să facem un meci bun bazat pe principiile Academiei. În special de la U18 și U17, echipele care sunt oglinda primei echipe, așteptăm o evoluție bună la Sfântu Gheorghe. La U16, în meciul de acasă cu Viitorul Cluj, așteptăm o perfomanță bună care să pună în valoare individualitățiile.

Din puncte de vedere al seriilor, cum ți se par în acest sezon?

Ca în fiecare an, cluburile care ajung in campionatele elitelor sun echipe  bune. La U17, obiectivul este accederea în play-off în primă fază. La U18, datorită valorii din cadrul Academiei, plus jucătorii care vin de la prima echipă, ne așteptăm ca băieții să termine în play-off, însă băieții nu au un obiectiv clar pentru acest sezon.

Academia a avut un punctaj crescut anul trecut, ce va fi anul acesta?

Anul acesta ne reorganizăm pe plan intern, ne interesează să dezvoltăm anumite departamente, ne interesează să lucrăm și mai bine pe o filozofie clară, iar în principal obiectivul nostru este dezvoltarea jucătorilor pentru echipa mare. Cea mai mare importanță va fi dezvoltarea jucătorului în unul cât mai complet. Datorită punctajului din cadrul dosarului de licențiere ne interesează și rezultatele la grupele mai mari.

Cristian Păcurar îl menționa pe Rareș Pop ca principalul favorit la un loc între jucătorii cu minute multe la echipa de seniori. Ai alt favorit?

Rareș este un băiat deosebit din toate punctele de vedere, cu siguranță în momentul de față el este jucătorul care reușește de câțiva ani să își mențină nivelul de performanță la un grad înalt. Și Fabiano Cibi, care a făcut cantonamentul de vară cu prima echipă și a debutat în prima ligă, este de asemenea un jucător promițător. Mai sunt și în celălalte loturi jucători de viitor, cu care se lucrează intens în fiecare zi. Mai avem cel puțin trei sau patru care sperăm că în următoarea perioadă vor face pasul în lotul de seniori și sperăm să devină și titulari incontestabili.

Te-ar putea interesa și ...

Nu exista articole