icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Academia UTA, victorii cu Gaz Metan și CFR Cluj!

07 mai 2021

Academia UTA, victorii cu Gaz Metan și CFR Cluj!

Echipele de juniori U19 și U17 ale UTA-ei au triumfat astăzi în partidele cu Gaz Metan Mediaș.

Juniorii mari au început mai timid meciul cu medieșenii, însă nici oaspeții nu au fost mai periculoși în fața porții lui Roșca. Astfel, la pauză s-a intrat cu scorul de 0-0. În repriza secundă, arădenii au fost mai periculoși și asta s-a văzut și pe tabelă. În minutul 67, Cleuță a deschis scorul cu un șut din 12 metri. S-a terminat 3-0 pentru UTA, cu un autogol al medieșenilor în minutul 83 și golul lui Mercioiu din minutul 86. Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Alexandru Țamboi au jucat astăzi cu Roșca – Cleuță, Popa, Bortiș, Onișor, Dănilă, Borcea, Rotea, Puta, Mercioiu și Negoescu. Au mai intrat: Monea, Cira, Andrieș, Irimia.

În cealaltă confruntare, juniorii de la U17 au deschis repede scorul prin Mihai (min. 6). Pașcalău (foto stânga) a dus scorul la 2-0 în minutul 31. Oaspeții au încercat să revină în joc, au reușit să reducă din diferență în minutul 40, dar același Mihai (foto dreapta) a înscris un gol superb din lovitură liberă, chiar înainte de pauză. În repriza secundă, Pașcalău a reușit și el dubla, în minutul 88, iar scorul final a fost 4-1 pentru UTA. 
Blaga - Varga, Pele, Roșu, Codrea, Bulza, Șerengău, Sarkozi, Mihai, Boiț, Pașcalău a fost primul ”11” aliniat de Dinu Donca, Adi Ungur și Ștefan Boroș. Au mai jucat Opriș, Botoroagă, Lingurar și Norbert Nagy, proaspăt întors de la Bergamo.

Etapa viitoare, juniorii U19 și U17 se deplasează la Timișoara pentru confruntările cu LPS Banatul.

Ultima partidă a zilei a avut o desfășurare dramatică. UTA a primit vizita celor de la CFR Cluj, în cadrul etapei a 3-a din Liga Elitelor U16, seria a 8-a. Meciul a început abrupt, clujenii deschizând scorul în minutul 10,în urma unei bâlbâieli colective, 0-1. UTA a replicat cu două transversale ale lui Pop și Bocancea. Apărarea avea să-și dea în petec și în minutul 35, iar oaspeții au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri. Utiștii au început mai hotărâți partea a doua și au reușit să marcheze patru goluri în 15 minute, 4-2. Artizanii au fost Pop (foto dreapta), de trei ori, și Covaci. Când mai erau două minute din timpul regulamentar CFR a redus din diferență dintr-un penalty, 4-3. Întâlnirea se putea termina la egalitate, dar Malița a salvat situația din poziție de unu la unu cu atacantul advers.

Pentru UTA au evoluat Malița - Pop, Popa, Ronai, Anișorac, Iurasciuc, Covaci, A. Cohuț, D. Cohuț, Mitu, Bocancea. Bogdan Oneț a mai trimis în teren și pe Călin, Caia,  Novac și Aslău.

Etapa viitoare juniorii Academiei UTA au meci în deplasare, la LPS Satu Mare.