icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Academia UTA, calificată cu trei echipe în faza semifinală a Cupei Elitelor

03 mar 2024

Academia UTA, calificată cu trei echipe în faza semifinală a Cupei Elitelor

În acest final de săptămână, Academia UTA a fost implicată în ultima etapă a Cupei Elitelor, categoriile de vârstă U15, U16, U17 și U18.

Câștigătoare matematică a grupei încă din penultima etapă, UTA U15 a abordat meciul cu Universitatea Cluj cu mai multe rezerve și a cedat la finalul celor 90 de minute cu scorul de 3-5. Golurile formației pregătite de Dinu Donca și Alex Nistor au fost reușite de Picioruș, Pelău și Barbu. Primul unsprezece a fost format din Suli - Cioară, Gherman, Tănăsie, Nădăban, Burta, Antochi, Barbu, Picioruș, Sandu, Stoian. Au mai jucat Remetea A., Remetea V., Pelău, Pârvu și Baeșu.

Cei de la UTA U16 i-au răzbunat pe colegii mai mici și nu au avut milă de Universitatea Cluj, pe care au învins-o cu 8-0. Leca, Ene, Țăroi, Corchiș și Tolcea au înscris câte un gol, pe când Baba a reușit ”hat-trick”-ul. Gaica, Ungur, Bogoșel și Mărginean au aliniat următoarea formație: Cutean - Berar, Ancateu, Ene, Glevan, Bărbat, Corchiș, Țăroi, Leca, Baba, Iancu. Au mai intrat Tolcea, Hodoșan, Sherzad, Burcă și Mărgan. Datorită acestei victorii, UTA U16 câștigă și ea grupa din care a făcut parte în Cupa Elitelor U16.

Echipa pregătită de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel a jucat la Oradea împotriva celor de la LPS Bihorul. Arădenii s-au impus cu 3-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0. Ilie cu o ”dublă” și Indreica au fost marcatorii roș-albilor, care au început meciul cu Roșu - Felea, Indreica, Groza, Nițu, Rusu, Șiclovan, Ilie, Dragoș, Calotă, Stanciu. Pe parcurs, cei doi antrenorii au apelat și la Marinescu, Ștef, Centye, Huc și Crainic. Aceștia au terminat grupa din Cupa Elitelor U17 pe locul secund și se califică mai departe în faza semifinală a competiției.

Și juniorii mari au obținut victoria în această ultimă etapă din grupele Cupei Elitelor. Aceștia au câștigat partida cu LPS Bihorul, disputată în deplasare, cu 4-1. Pentru formația antrenată de Marius Ciubăncan și Sorin Botiș au înscris Hodoșan, Hara, Purdescu și Kyrychenko. Primul unsprezece a fost alcătuit din Neag - Joldea, Purdescu, Hara, Maghiar, Hodoșan, Vâlcu, Curtuiuș, Kyrychenko, Băloi, David. Au mai jucat Cutean, Bărbat, Ancateu, Țăroi și Baba. Juniorii U18 termină grupa pe locul 4 și părăsesc ediția din acest an a Cupei Elitelor.