icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine imagine

Casa Noastră

Cu tribune care poartă numele jucătorilor de legendă a clubului, noua noastră casă îmbina istoria impunătoare cu facilități moderne.

icon

11.000

Locuri

icon

12

Intrări acces

icon

1.000

Locuri de parcare

Despre Stadion

Arena “Francisc Neuman” este o costrucție nouă, finalizată în anul 2020 și care și-a deschis porțile pentru fani cu ocazia meciului de prezentare a sezonului 2021.

Noua Arena Francisc Neuman a fost finalizată în anul 2021. A fost inaugurată cu prilejul duelului dintre UTA Arad și FC Voluntari, partidă încheiată cu o remiză, 0-0.

Noua noastră casă dispune de 11.500 de locuri, toate acoperite, o nocturnă de ultimă generație, sistem de incălzire în gazon, precum și alte facilități, care o încadrează în standardul UEFA 4. La Arad se pot disputa partide din Cupele Europene până în faza grupelor, inclusiv.

stadion
stadion

Cum ajung la stadion?

Vezi direcții

Istoric

Clubul de fotbal UTA a fost fondat în anul 1945 de baronul Francisc Neuman, patron al mai multor fabrici din Arad: Fabrica de textile, Fabrica de spirt și drojdie. Stadionul a fost construit de baron având modelul stadionului Arsenal din Londra.

Stadionul “Francisc Neuman” a fost inaugurat pe data de 1 septembrie 1946 cu un meci între UTA Arad și Ciocanul București, terminat cu victoria gazdelor cu scorul de 1-0.

Denumirea provine de la cel care a născut legenda Aradului, baronul Francisc von Neuman, cel care a înființaț echipa și a construit una dintre cele mai moderne arene ale României, cum era considerată la acea vreme.

stadion